Contact

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Kijk hieronder voor het antwoord op jouw vraag. Staat jouw vraag er niet tussen? Vul onderstaand contactformulier in. Wij helpen je graag.

Bezig met versturen

Algemeen

Wat voor soort locaties heeft Brand Oil?

Brand Oil beschikt over bemande tankstations. Op de pagina 'Tankstation's vind je een overzicht van alle Brand Oil tankstations in Nederland en welke stationsfaciliteiten hier aanwezig zijn.

Waar vind ik een overzicht van de Brand Oil tankstations?

Op de pagina 'Tankstations' is een actueel overzicht te vinden van alle tankstations en welke stationsfaciliteiten aanwezig zijn.

Wat zijn de openingstijden van een Brand Oil tankstation?

De openingstijden kunnen per Brand Oil tankstation verschillen. Op de pagina 'Tankstations' vind je per Brand Oil tankstation een overzicht van de stationsfaciliteiten en openingstijden.

Hoe vind ik een Brand Oil tankstation bij mij in de buurt?

Ga naar onze 'Tankstations' pagina en vul hier de postcode of plaats in van jouw huidige of gewenste locatie. De dichtstbijzijnde locaties worden hierna getoond.

Meer weten over Nederland introduceert E10 benzine?

Op dit moment kan de Euro 95 bij Brand Oil voor 5% ethanol bevatten. Vanaf 1 oktober 2019 is het echter wettelijk verplicht om E10-benzine op onze tankstations in Nederland aan te bieden. Dit houdt in dat de brandstof Euro 95 een E10 wordt en tot 10% ethanol kan bevatten. Aan deze benzine is tot maximaal 10% bio-ethanol toegevoegd. Dit zorgt voor CO2-reductie en is daarmee goed voor het klimaat. Meer dan 9 op de 10 benzinevoertuigen kan rijden op E10. Voor de voertuigen die dat niet kunnen is er voldoende aanbod aan andere benzine. Controleer of jouw voertuig op E10 kan rijden in de handleiding van je voertuig of vraag het je garagehouder. De check voor jouw voertuig kan ook online. Doe de check op www.e10check.nl.

Meer weten? www.brandoil.nl/e10/

Betalen

Op welke manier kan ik bij Brand Oil betalen?

Bij Brand Oil kun je in de shops contant betalen. Ook is het mogelijk om te betalen met je bankpas en worden er verschillende zakelijke tankpassen geaccepteerd. Bekijk op onze 'Tankstations' pagina per locatie welke tankpassen geaccepteerd worden.

Kan mijn pasje ingeslikt worden door de 24/7 betaalautomaat?

Nee, dat is niet mogelijk. De betaalpas wordt niet of voor een deel ingenomen door de betaalautomaat. Er steekt een klein stukje van de betaalpas uit, zodat je de pas altijd uit de betaalautomaat kunt halen.

Welk bedrag wordt er van mijn rekening afgeschreven?

Bij het afrekenen in de shop betaal je het exacte bedrag dat je hebt getankt. Wanneer je de brandstof via de betaalautomaat bij de pomp betaald wordt het exacte bedrag, met een maximum van €150,00, afgeschreven. Dit bedrag vind je terug op de tankbon, inclusief de vermelding van je bankrekeningnummer, het BTW-bedrag en overige stationsinformatie.

Waarom leest de 24/7 betaalautomaat mijn pas niet?

Het kan voorkomen dat de betaalautomaat je bankpas niet goed leest. Dit los je op door de pas in een vloeiende beweging in te voeren en er direct weer uit te halen. Wanneer de pas dan nog steeds niet werkt, neem dan contact op met jouw bank. Het is mogelijk dat de magneetstrip niet meer actief is.

Ik heb geen tankbon ontvangen. Kan ik deze alsnog ontvangen?

Tot een maand na het tanken is het voor bedrijven mogelijk om de tankbon op te vragen. Je kunt een tankbon aanvragen bij onze Klantenservice, mail de onderstaande gegevens naar: klantenservice@varoenergy.com.

Wij hebben alle onderstaande gegevens van je nodig:
- Firmanaam
- De dag en het tijdstip van het tanken
- Het tankstation waar je hebt getankt
- Het product dat je hebt getankt
- Een kopie van je bankafschrift waar het afgeschreven bedrag op staat
- Het e-mailadres of het adres waar de tankbon naartoe gestuurd mag worden

De meeste van deze gegevens kun je vinden op je bankafschrift.

LET OP! Een tankbon ouder dan een maand kunnen wij niet terugvinden.

Ik heb getankt en zie dat er een (verkeerd) bedrag is afgeschreven of gereserveerd. Hoe zit dat?

Het afgeschreven bedrag is hoogstwaarschijnlijk €125,00 of €150,00. Op het moment dat je de pomp van een onbemand Brand Oil Tankstation of een nachtautomaat activeert om te tanken met je pincode, wordt er door de bank een automatische reservering van €125,00 of €150,00 gedaan. Dit bedrag wordt standaard door de bank gereserveerd. Dit bedrag komt echter niet op onze rekening terecht, maar wordt even door de bank apart gehouden. Op het moment dat je klaar bent met tanken wordt deze reservering teruggeplaatst en schrijven wij het bedrag waar je voor hebt getankt af.

Het kan voorkomen dat het iets langer duurt voordat de reservering wordt teruggeplaatst. Dit ontstaat veelal door een storing bij de bank of een trage verbinding met de bank. Na verwerking van de transactie is de reservering uiteindelijk niet meer te zien op het bankafschrift en zie je alleen het door ons afgeschreven bedrag. Helaas kunnen wij dit probleem niet oplossen. Mocht je hier meer informatie over willen, neem dan contact op met jouw bank.

Hoe is de brandstofprijs in Nederland opgebouwd?

De prijs die je bij een tankstation betaalt voor de brandstof is opgebouwd uit vier verschillende onderdelen:

1. Productieprijs: de productieprijs wordt bepaald door de inkoopprijs van olie, de raffinagekosten voor de productie van olie tot brandstof plus de kosten van het blenden van de producten. Dit is het enige onderdeel van de prijs dat dagelijks kan schommelen door de internationale olieprijs en raffinagecapaciteit.
2. Margetraject: dit is een vast bedrag in de brandstofprijs. Deze is bestemd voor de oliemaatschappij, de groothandel, de marge van de tankstation exploitant, toeslagen zoals transport- en opslagkosten en marketingkosten. Tankstations die brandstoffen goedkoper aanbieden, betalen dat uit de eigen vaste marge.
3. Accijns en heffingen: de overheid heft accijns op alle brandstoffen en indexeert deze jaarlijks aan de inflatie.
4. BTW: in Nederland kennen we sinds 1 oktober 2012 een BTW-percentage van 21% op brandstof.

Onbemand tanken

Is onbemand tanken veilig?

Alle Brand Oil tankstations, waar je 24/7 kunt tanken, zijn uitgerust met onder andere: een noodstop, camera's, brandblusapparatuur, branddetectoren en vloeistofdichte bestrating om de veiligheid te waarborgen. De betaalautomaten voldoen aan de gestelde veiligheidseisen en zijn volledig gecertificeerd. Onze betaalautomaten zijn daarnaast extra beveiligd (zichtbaar en onzichtbaar) tegen invloeden van buitenaf.

Mocht je desondanks iets raars opvallen aan de tankautomaat of in de omgeving daarvan, neem dan direct contact op met onze klantenservice. Onze klantenservice is bereikbaar (maandag t/m vrijdag van 08:30 - 17:00 uur) via 088-1007222 of stuur een e-mail naar klantenservice@varoenergy.com

Hoe werkt onbemand tanken?

Afhankelijk van de apparatuur van het tankstation kunnen de instructies iets afwijken. Volg daarom altijd de instructies van de betaalterminaal ter plaatse.

Stap 1: Voer jouw bankpas, giropas of tankpas in
Stap 2: Toets jouw pincode in
Stap 3: Volg de instructies op het scherm
Stap 4: Je kunt nu tanken

Kan ik buiten de openingstijden ook onbemand tanken op de bemande tankstations?

Bij veel Brand Oil tankstations kun je 24/7 tanken en betalen via een betaalautomaat. Zo ben je niet gebonden aan de openingstijden van de bemande tankstations.

Brand Oil producten

Is de brandstof van Brand Oil van goede kwaliteit?

Wij geloven in een kwalitatief hoog basis assortiment. Bij Brand Oil verkopen wij brandstoffen van uitstekende kwaliteit tegen een betaalbare prijs.

Waar kan ik zien welke brandstof ik kan tanken op een bepaalde locatie?

Deze informatie vind je op de 'tankstations' pagina. Bekijk hier per Brand Oil tankstation welke brandstoffen en eventuele andere stationsfaciliteiten aanwezig zijn.

Welke brandstoffen kan ik bij Brand Oil tanken?

Je kan bij Brand Oil terecht voor de volgende brandstoffen: Euro 95 (E5), Blue One 95 (E10) en Diesel (B7). Daarnaast beschikken sommige locaties nog over overige brandstofsoorten.

Zitten er biobrandstoffen in de reguliere brandstoffen?

Benzine en diesel die aan de pomp verkrijgbaar zijn bevatten naast koolwaterstoffen uit aardolie-raffinage ook biobrandstoffen. Dit zijn hernieuwbare brandstoffen gemaakt uit grondstoffen of afvalstoffen van biologische oorsprong. Europese richtlijnen voor toepassing van hernieuwbare energie resulteren in een tot 2020 geleidelijk toenemende inzet van biobrandstoffen. De voornaamste reden voor deze verplichte bijmenging van biobrandstoffen is dat dit bijdraagt aan vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

De kwaliteit van benzine en diesel moet voldoen aan de Europese richtlijn brandstofkwaliteit en voldoet in algemene zin aan de door auto- en brandstoffabrikanten binnen Europa overeengekomen kwaliteitsstandaarden (NEN-EN 228 voor benzine en NEN-EN 590 voor diesel). Naast andere kwaliteitseisen zijn daarin ook de maximum percentages biobrandstoffen in de benzine en diesel vastgelegd.

De meest gebruikte biobrandstoffen zijn ethanol in benzine en biodiesel (FAME) in diesel maar ook andere geschikte biobrandstoffen zijn toegestaan.

Percentages biobrandstoffen
Benzine: Standaard benzine (Euro 95 en super) die geschikt is voor alle benzinemotoren mag tot 5% ethanol bevatten. Deze wordt ook wel E5 genoemd.
Diesel: Standaard diesel die geschikt is voor alle dieselmotoren mag tot 7% biodiesel bevatten. Deze wordt ook wel B7 genoemd.

Welke producten zijn verkrijgbaar in de Brand Oil shops?

De shops bij de Brand Oil tankstations zijn niet in eigen beheer. De shopeigenaren bepalen zelf wat zij verkopen, maar sowieso vind je er de standaard tankstationproducten zoals snoep en frisdranken.

Tips & oplossingen

Hoe kan ik zuiniger rijden met mijn auto?

Er zijn verschillende manieren waarop je zuiniger kunt autorijden. Hieronder vind je 8 tips voor het besparen van brandstof.

Tip 1: Autobanden
Zorg dat de banden van jouw auto op de juiste spanning zijn. Doordat autobanden met een te lage spanning voor meer weerstand op de weg zorgen verbruik je meer brandstof. Daarnaast zijn banden met de juiste spanning veiliger en gaan deze langer mee.

Tip 2: Schakelen
Vermijd onnodig hoge toerentallen, schakel vlot door. De motor maakt dan minder toeren waardoor je minder brandstof verbruikt.

Tip 3: Luchtweerstand
Laat je ramen en dakraam niet onnodig openstaan tijdens het rijden en rijd niet onnodig met een skibox of imperiaal. Dit zorgt namelijk voor meer luchtweerstand, wat van grote invloed is op het brandstofverbruik.

Tip 4: Gewicht
Houd je achterbank en kofferbak vrij van onnodige spullen. Elk extra gewicht is van invloed op het brandstofgebruik.

Tip 5: Onderhoud
Zorg dat jouw auto regelmatig wordt onderhouden. Met een goed afgestelde motor bespaar je brandstof.

Tip 6: Accu
Zet de airconditioning tijdig uit. Alles wat gebruikmaakt van de accu, zoals de airco, is van invloed op jouw brandstofverbruik. Een accu in slechte staat kost nog meer brandstof. Houd dus de conditie van je accu goed in de gaten.

Tip 7: Denk vooruit
Rijd anticiperend. Laat op tijd het gas los wanneer je moet afremmen en trap daarna pas op de rem.

Tip 8: Plannen
Rijden in de file kost veel brandstof. Probeer buiten de spits te reizen, maar vermijd te hoge snelheden.

Hoe kan ik veiliger rijden met mijn auto?

Veiligheid bij het autorijden is van groot belang. Hieronder vind je 5 tips & tricks over hoe je zo veilig mogelijk kunt autorijden.

Tip 1: Wees voorbereid
Er kan vanalles gebeuren wanneer je onderweg bent. Houd je aan de verkeersregels, maar wees flexibel. Kies in elke situatie de reactie die het beste past. Houd daarnaast je autorijdvaardigheden op pijl, zo voorkom je dat je een ongeluk veroorzaakt en beperk je de kans dat je bij een ongeluk betrokken raakt.

Tip 2: Houd je handen aan het stuur
Met het stuur kun je het snelste een uit balans geraakte auto weer onder controle krijgen. Zorg dat je soepel stuurt en trekt niet te hard aan het stuur, om onverwachte bewegingen te voorkomen. Hetzelfde geldt voor remmen, kijk goed vooruit, zodat je op tijd en gelijkmatig kunt remmen. Zo behoud je een veilige afstand tot de auto voor je en heeft de auto achter je ook voldoende tijd om vaart te minderen.

Tip 3: Plan vooruit en neem je tijd
Rustig en ontspannen rijden bespaart niet alleen brandstof, maar zorgt ook dat je voldoende tijd en ruimte hebt om te reageren op hetgeen je onderweg tegenkomt. Haastige spoed is zelden goed, zorg dus dat je op tijd vertrekt.

Tip 4: Rijden = rijden
Zorg voor zo min mogelijk afleiding, zodat je kunt reageren wanneer er iets onverwachts gebeurt. De auto is geen veilige plek om te bellen, te mailen en berichten te sturen naar anderen, tenzij je een medepassagier bent. Zet je mobiele telefoon daarom op stil of in de Autostand en bel, wanneer je toch moet bellen, handsfree.

Tip 5: Houd rekening met de omstandigheden
Wanneer je auto zwaargeladen is heb je een langere remweg. Pas je rijgedrag ook aan, aan de weersomstandigheden. Wees je in iedere situatie bewust van de omgeving, het type auto, het wegdek en de vaardigheden die je nodig hebt. Is er sprake van een nieuwe of lastige situatie? Blijf rustig, vertrouw op jezelf en leer te handelen vanuit je gezonde verstand.

Wat te doen in geval van nood?

Niet direct actie noodzakelijk?
In geval van nood of gevaar waarbij niet direct actie nodig is, kun je terecht bij onze klantenservice. Zij staan tot je dienst van maandag t/m vrijdag van 08:30 - 17:00 uur via telefoonnummer 088-1007222.

Onmiddelijke actie noodzakelijk?
Is er sprake van nood, gevaar of een andere situatie waarbij hulp en/of onmiddelijke actie noodzakelijk is, dan kun je 24 uur per dag terecht bij onze meldkamer: telefoonnummer 088-1007222 Dit nummer staat op meerdere plaatsen op de tankstations aangegeven.

Wat doe ik als ik een andere vraag of klacht heb?

Bij Brand Oil streven wij naar optimale klanttevredenheid en stellen wij je mening zeer op prijs. Heb je vragen en/of klachten, vul dan het contactformulier bovenaan de pagina in of neem rechtstreeks contact op met onze klantenservice.

Onze klantenservice is bereikbaar (maandag t/m vrijdag van 08:30 - 17:00 uur) via 088-1007222 of stuur een e-mail naar klantenservice@varoenergy.com.

Contact

Vanwege de beperkte personeelsbezetting in verband met het Coronavirus is onze Klantenservice momenteel beter per e-mail dan telefonisch bereikbaar. Tel:+31 (0)88 1007 222
Email:klantenservice@varoenergy.com
Adres:Brand Oil Tankstations
VARO Energy Retail B.V.
Waalhaven z.z. 11
3089 JH Rotterdam
Nederland

Over Brand Oil

Brand Oil is een Nederlands tankstation merk. Sinds januari 2017 zijn Brand Oil en zusterbedrijf amiGo onderdeel van VARO. De bemande tankstations van Brand Oil, die voornamelijk te vinden zijn in het noorden en oosten van het land, zijn onderdeel van het VARO tankstation netwerk, dat uit ruim 160 tankstations bestaat in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland.

VARO
De toonaangevende oliemaatschappij VARO is actief op het gebied van raffinage, opslag en distributie van olieproducten. VARO bedient de markt in Noordwest-Europa. Dat doen wij op een veilige en efficiënte wijze. Het vertonen van verantwoordelijk gedrag in de gemeenschappen waarin wij actief zijn, is voor ons een absolute prioriteit.

Onze activiteiten
In onze raffinaderijen in Beieren (Duitsland) en Cressier (Zwitserland) destilleren wij benzine, diesel en stookolie uit ruwe olie. Daarna verzorgen wij het transport, de opslag en de distributie van deze producten naar onze klanten in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Via een groot netwerk van wederverkopers en directe distributiekanalen voorzien wij vervolgens consumenten van benzine, diesel en stookolie.

Bekijk hier de Video Surveillance policy van Brand Oil.Contactgegevens

Brand Oil Tankstations
VARO Energy Retail B.V.
Waalhaven z.z. 11
3089 JH Rotterdam
T + 31 (0)88 1007 222
E klantenservice@varoenergy.com

Storingsnummer

Bij een storing op een Brand Oil Tankstation kun je bellen met:

T: +31 (0) 88 1007 333

Over Brand Oil

Kom tanken bij een van de bemande Brand Oil tankstations in Nederland waar je naast brandstof terecht kunt voor diverse shop artikelen.

Lees meer

Vragen

Heb je een vraag? Kijk of het antwoord op jouw vraag hier staat. Staat jouw antwoord er niet tussen? Vul dan ons contactformulier in. Wij helpen je graag!

Vanwege de beperkte personeelsbezetting in verband met het Coronavirus is onze Klantenservice momenteel beter per e-mail dan telefonisch bereikbaar.

Contact